8. akademija

Radovednih pet

Bodite z nami v četrtek, 9. marca 2023,

od 15.00 do 17.00


Akademija bo potekala v živo in prek spleta
Akademija bo potekala v živo
in prek spleta
planet saturn cof na planetu
planet saturn cof na planetu

Vabilo na 8. akademijo Radovednih pet

Vabilo na
8. akademijo
Radovednih pet

Spoštovane učiteljice, spoštovani učitelji,

z veseljem vas vabimo na 8. akademijo Radovednih pet, ki se bo letos po dolgem času zopet odvijala v živo. Srečali se bomo v ljubljanskem Koloseju, za vse, ki nas ne boste uspeli obiskati v živo, pa bo organiziran tudi prenos v živo prek spleta. Za vas smo pripravili novosti tekočega in prihajajočega šolskega leta ter odlična predavanja vrhunskih strokovnjakov. Vsi udeleženci in udeleženke akademije boste prejeli uporabno darilo in sodelovali v nagradni igri. Pridružite se nam!

planetek


otroci
Planet Radovednih pet

Oblikovno in vsebinsko prenovljeni seriji Planet Radovednih pet za 4. razred se bodo v naslednjem šolskem letu pridružili tudi tiskana in interaktivna gradiva ter sedem novih kompletov za 5. razred skupaj z novo himno nadobudnega kosmatinca Cofa, junaka serij Radovednih pet ter Planet Radovednih pet.

text oblaček cof s slušalkami text oblaček

PRIJAVA NA DOGODEK V ŽIVO

Kolosej, Šmartinska cesta 152, Ljubljana
Četrtek, 9. marec 2023, 15.00 – 17.00
PRIJAVA NA DOGODEK V ŽIVO
*Prijava je možna do 7. marca 2023.

PRIJAVA NA SPLETNI DOGODEK V ŽIVO

Pred dogodkom boste prejeli povezavo, na kateri boste lahko
spremljali dogodek v živo.
Četrtek, 9. marec 2023, 15.00 – 17.00
PRIJAVA NA SPLETNI DOGODEK
*Prijava je možna do 7. marca 2023.
raketa

Program 8. akademije Radovednih pet


14.00-15.00

Registracija


15.00-15.20

Pozdravni nagovor in predstavitev novosti

Novosti pri seriji Planet Radovednih pet,
mag. Mojca Urankar Počkaj, glavna urednica za razredni pouk

15.25-16.10
Predavanje: Težave medvrstniškega nasilja
dr. Tristan Rigler

16.10-16.55
Predavanje: Komunikacija s sabo in drugimi
dr. med Sanela Banović

Predavatelji

Tristan Rigler
DR. TRISTAN RIGLER je specialist klinične psihologije, ki je diplomiral na Oddelku za psihologijo ter pridobil naziv doktor znanosti s področja biomedicine in nevroloških ved na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Zaposlen je na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana, kjer opravlja delo kliničnega psihologa na Enoti za adolescentno psihiatrijo. Opravil je tudi preizkuse znanj za sodnega izvedenca in na Ministrstvu za pravosodje ter pridobil naziv stalnega sodnega izvedenca za psihologijo. Je avtor več znanstvenih publikacij in predavatelj strokovnjakom na področju zdravstva, šolstva in pravosodja.

Na akademiji bo spregovoril o tem, kako kot učitelj prepoznati, da se dogaja medvrstniško nasilje, in kako se nanj konstruktivno odzvati. Predstavil bo različne oblike nasilja med otroki in mladostniki ter oblike nasilja, ki jih je težje prepoznati. Govoril bo o tem, ali znamo primerno in učinkovito reagirati na nasilje, ali so današnje smernice učinkovite pri zaščiti žrtev in da medvrstniško nasilje ni del »normalnega odraščanja«. Včasih se vloge med žrtvijo in agresorjem tudi zamenjajo, ne moremo pa zanemariti niti posledic, ki jih ima medvrstniško nasilje na otroka in njegov razvoj.
Sanela Banović
DR. MED. SANELA BANOVIĆ je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu) in je od leta 2011 zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se izobražuje in usposablja s področja psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila tudi večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici. V svojih predavanjih pogosto poudarja pomen psihološke kleti v vsakdanjem življenju, povezanost med telesnim in duševnim ter vlogo zaupanja v odnosu. Verjame, da je psihološko zdravje umetnost in mistika ter pomemben del zdrave strukture osebnosti.

Na akademiji bo govorila o tem, kako poskrbeti in poslušati potrebe svojega telesa, o emocionalnih možganih, pojmu zadovoljstva, pomenu zaupanja, zdravju in o pomenu dobrih odnosov ter kako jih vzdrževati. Spregovorila bo o stresu, depresiji, o motiviranosti, kako spodbuditi zaupanje in optimizem, kako izboljšati odnose z drugimi in v njih uživati. Predstavila bo, kako dober odnos do sebe in drugih vpliva na naše življenje, posebno na zdravje. Sproščeno stanje telesa in duha namreč upočasnjuje srčni utrip, znižuje krvni tlak, pospešuje prekrvavitev večjih mišic in zmanjšuje njihovo napetost.

Darilo za udeležence akademije

Udeleženci akademije prejmete praktično torbo in priročen blok za pisanje, sodelovali pa boste tudi v odlični nagradni igri.
Blok Torba Skupno darilo
Gostitelji
Maruša Dejak
glavna direktorica
Založba Rokus Klett
Gostitelji
mag. Mojca Urankar Počkaj
glavna urednica za razredni pouk
Založba Rokus Klett


Veselimo se vaše družbe,
Založba Rokus Klett
Gostitelji
Ana Bajec
vodja projektov v marketingu
Založba Rokus Klett


Veselimo se vaše družbe,
Založba Rokus Klett